Blog

post05

Pregatirea peretilor pentru vopsit

Inainte de pregatirea unei incaperi pentru vopsit, protejati mobilierul si podelele impotriva vopselei sau a accidentelor.

O idee buna este sa indepartati complet mobila din camera, daca este posibil.
Amintiti-va sa purtati ochelari de protectie si haine mai vechi in cazul in care vopseaua se stropeste.
Pentru majoritatea suprafetelor, utilizati un prosop sau un aspirator.
Cand vopsiti o baie sau o bucatarie, spalati peretii cu o solutie de aproximativ trei lingurite de detergent de rufe la un galeata de apa.
Curatati orice vopsea crapata sau degrosata cu o razuitoare de vopsea. Pentru alte mici imperfectiuni de pe perete, cum ar fi umflaturile de tencuiala, indepartati-le cu smirghel. Utilizati puterea mainilor cu o bucata de smirghel capsata intr-un bloc de slefuire sau folositi un slefuitor electric.
Materiale pe care sa le aveti la indemana: vopsea, bureti de rupere, carlige (cuib de agatare pe o cusca de rulare, palnie mare fara colivie), pensule (una pentru vopsea latex si una pentru ulei vopsea), tava de vopsea, manusi, carpa de picaturi si un stalp de extensie pentru cilindru.
Un grund de inalta calitate va ajuta la ascunderea oricaror mici imperfectiuni pe pereti. Utilizati un primer bun pe baza de apa pe gips-carton nou. Alegeti un grund pe baza de ulei pentru peretii care au pete grele din cauza apei sau a fumului sau daca peretele are panouri.
Inainte de a picta, protejati peretii cu banda de pictor.
Incepeti in colturile peretelui si in apropierea tavanului, „taiati” vopseaua cu o perie unghiulara.
Cu o perie mica, aplicati vopseaua in jurul talpii si in colturile peretilor, unde peria mai mare nu poate ajunge.

Leave a comment

Apeleaza